Vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet proglasio je plažu Jaz najboljom evropskom plažom. Vijest je prnio Independent i Telegraph

Nakon posjete prošlogodišnjem Sea Dance festivalu, Jaz je po tom vodiču mjesto koje ovog ljeta treba neziostavno posjetiti, što pozicionira Budvu i Crnu Goru kao najbolju turističku destinaciju, ispred Portugala, Francuske, Italije, Velike Britanije, Španije, Grčke i Litvanije. 


"Lonely Planet je prošle godine najavio Sea Dance kao drugi najbolji festival Evrope. Nakon posjete Crnoj Gori i festivalu, nisu krili oduševljenje plažom Jaz i to je rezultiralo ovim izuzetnim priznanjem. Nakon oduševljenja frontmena benda Jamiroquai crnogorskom obalom i njenom prirodom, za koju je utvrdio da je ljepša i od Majorke i Ibice, ovo je još jedan dokaz na koji način festival poput Sea Dance-a privlači pažnju svjetske javnosti na Crnu Goru i njene turističke bisere", izjavio je Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala.


U svom članku, ovaj renomirani turistički vodič, koji godišnje koristi preko 300 miliona ljudi prilikom izbora najboljih destinacija za putovanje, naveo je da je plaža Jaz uz Sea Dance festival, aktuelnog nosioca Najboljeg evropskog festivala, najbolje mjesto provoda za sve one koji tokom svog boravka žele da osjete čari ljetnje avanture. Kako se navodi u tekstu, pored Jaza, ne postoji bilo koje drugo mjesto na koje bi trebalo otići na muzički festival. 


U opisu plaže  se i navodi da je Jaz smješten u neposrednoj blizini Budve, koju krasi očaravajući Stari grad i Citadela, koja se tokom ljeta pretvara u pozorišnu scenu pod otvorenim nebom u okviru festivala Grad teatar. Za sve ljubitelje adrenalina, koji ovog ljeta posjete Crnu Goru i Jaz, Lonely planet preporučuje dnevne izlete, među kojima je i obavezni rafting kanjonom Tare. 


Lonely Planet je još prošle godine u majskom izdanju magazina, smjestio Sea Dance festival u Budvi, na drugo mjesto najboljih muzičkih dešavanja u Evropi, a nakon posjete festivalu, kao i plaži Jaz, nijesu krili svoje oduševljenje ljepotama crnogorske obale.

Taj uticajni turistički vodič se na ovaj način pridružio spisku vodećih svjetskih medija, koji u svojim izvještajima o Sea Dace festivalu, pišu i o crnogorskoj obali, kao pravom neotkrivenom biseru Jadrana.